Първо в NewsMedia: Застрояват полянка пред Иванчева

Хората в квартала отново се готвят за протести

Съобщението за издадената виза.
Съобщението за издадената виза.

Строеж ще изникне върху едно от последните зелени късчета около Окръжна болница, в столичния квартал „Младост”, установи проверка на NewsMedia. Полянката е на метри от балкона на отстранената кметица на района Десислава Иванчева.

За мястото е издадена виза за „инвестиционно проектиране” от главния архитект на „Младост”. Съобщение за процедурата, която предхожда разрешението за строеж е изпратено от временния кмет на района до домоуправителя на бл. 20, в който Иванчева живее и изтърпява мярка за неотклонение домашен арест. Сградата, която ще е със смесени функции ще е на три-четири етажа. Разрешената кота корниз е 10 метра, над която обикновено се достроява тавански етаж, прибран по-навътре от ширината на сградата.

Арестът на Иванчева дойде след спирането на строежите в квартала.
Арестът на Иванчева дойде след спирането на строежите в квартала.

Интересното е, че докато беше действащ кмет на „Младост”, Иванчева спря незаконно прокарване на кабели, което се правеше именно, за да се освободи бъдещият строеж. Тротоарът бе разкопан, за да преминат от там комуникационни връзки, които до този момент преминаваха именно през имота, който сега ще бъде застроен. Иванчева направи внезапна проверка  и установи, че строителните работи не отговарят на проекта, което й даде основания да ги спре. След ареста й обаче комуникационното трасе все пак бе преместено, което отвори възможността за бъдещо строителство.

Според много от хората в квартала, арестът на Десислава Иванчева бе продиктуван именно от строителните апетити към „Младост”. Хората са настръхнали от новината за поредния строеж и вече се организират за протести.

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

3 + five =