Войната започна: Индия и Пакистан се бият в небето (видео)

Съобщава се за загинали и пленени пилоти

Десетки хора се събират край останките на един от свалените самолети.
Десетки хора се събират край останките на един от свалените самолети.

Ескалацията между ядрените сили Индия и Пакистан преди малко се превърна във въоръжен сблъсък.  Пакистански изтребители са свалили два индийски самолета. От друга страна пакистански F-16 е бил унищожен от ответния огън, предаде местната информационна агенция АНИ, цитирана от телевизия Блумбърг.

Сблъсъкът идва ден, след като самолети на Делхи нанесоха въздушни удари в Пакистан, като официално бе съобщено, че атаката е срещу лагер на ислямистка групировка. Още вчера NewsMedia съобщи, че ситуацията е на косъм от реална война.

Един от свалените индийски самолети е паднал в контролирания от Пакистан Кашмир. Двама пилоти са успели да катапултират и са пленени. Вторият самолет е паднал в индийската част на Кашмир, съобщи военният говорител Асиф Гафор. F-16 на Исламабад е бил свален на три километра в територията на Пакистан, в долината Лам.
въздушните удари са безпрецедентни след войната през 1971 година, коментира Анит Мукерджи, бивш специалист от индийска армия и асистент в Училището за международни изследвания в С. Раджарамнам. Той добави, че не е ясно докъде ще ескалира конфликта.

Очаквайте подробности !

Индийската гледна точка може да следите ТУК.

Пакистанската гледна точка може да следите ТУК.

Видео:

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

4 − three =