Уникално: Българи спечелиха $500 000 от Counter –Strike (видео)

Янко Панов, Георги Григоров, Виктор Дянков, Камен Костадинов и Валентин Василев са световни шампиони

Победители в компютърна игра.
Българските момчета под звуците на родния химн.

Български младежи направиха уникално постижение и заработиха $ 500 000 от популярната компютърна игра Counter –Strike. Преди часове България стана световен шампион с отбора си, в който влизат Янко Панов от Кърджали, Георги Григоров от с. Марково, Пловдивско, Виктор Дянков от Габрово, Камен Костадинов от Търговище и Валентин Василев от Пловдив. Треньор е украинецът Александър Нетреба.

Исторически успех

Невероятното постижение стана факт на Световното първенство в Чунцин, Китай. Победата е в Counter-Strike: Global Offensive на турнира World electronic sports games (WESG). Успехът е исторически, като никога досега роден тим не е ставал световен шампион. За да чуят химна „Мила родино”, от най-високата стълбичка на турнира, нашите момчета трябваше да преодолеят конкуренцията на 26-те най-добри отбори на планетата. Наградният фонд на турнира бе 890 000 долара, като победителите взеха повече от половината.

Горди българи

След церемонията българските момчета заявиха, че са горди, че са българи.  Братовчедът на Янко Панов Иван Ангелов обаче изрази огорчението си, че у нас няма никаква информация за събитието:

„Нашите медии мълчат,все пак това не е новина за някой лъжлив депутат”, написа той във Фейсбук профила си.

Вижте гордите победители по звуците на „Мила Родино“

Още за уникалното постижение четете ТУК.

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

eleven + nine =