Уискито става по-меко в космоса

0
597
Тестовете на алкохола текат вече 7 месеца
Тестовете на алкохола текат вече 7 месеца

Уискито става много по-меко, след като отлежи в Космоса. Това трябва да докаже експеримент, който в момента се провежда на Международната космическа станция.

Опитите започнаха, след като миналия август японския космически товарен кораб „Конотори“ достави на МКС научно оборудване и експериментални образци от уиски, изпратени от японския производител на алкохол Suntory.
Шестте образеца от алкохол отлежават на МКС и най-рано в края на годината ще бъдат върнати на Земята и специалистите на компанията ще проведат дегустация и изследване на напитката, за да изяснят как пребиваването в условията на микрогравитация се е отразило на нейния вкус.

Тестове

Въпреки че образците още не са тествани, специалистите на компанията смятат, че в резултат на съхраняването на уискито при практически неизменна температура и много слабо движение на течността неговият вкус ще стане по-мек.
Идентични контролни образци ще останат на Земята и ще бъдат използвани за сравнение. По-рано представители на компанията заявиха, че планират да изпратят на космическата станция образци от уиски на възраст 10, 18 и 21 г., както и саке, водка и други алкохолни напитки.

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

three × 5 =