Тарантино обожава нацисти

0
702

1Садистичният нацист Ханс Ланда, изигран от Кристоф Валц в „Гадни копилета” (Inglorious Basterds) е любимият герой на Куентин Тарантино от собствените му филми, пише в. „Индипендънт”. Лентите на Тарантино са известни с изключително колоритните и характерни персонажи и това прави признанието му особено ценно.
„Ланда е най-добрият герой, който съм писал и може би най-добрият, който някога ще напиша“, заяви Тарантино по време на лекция в рамките на Филмовия фестивал в Йерусалим. Германският актьор Валц взе „Оскар” за превъплъщението си в полевия офицер от войските на Хитлер – основният анти-герой в трилъра на Тарантино за нацистката окупация на Франция по време на Втората световна война от 2009 година.
2
Непознат на масовата световна аудитория до този момент, Валц впечатли зрителите и си създаде многобройни фенове със страховитата харизма на Ханс Ланда. „Когато го замислях, не осъзнавах, че ще стане лингвистичен гений. Той е сигурно единствения нацист в историята, който говори перфектен иврит”, разказва Тарантино. Режисьорът и сценарист бил толкова впечатлен от собствения си герой, че в даден момент се замислил за прекратяване на снимките, тъй като не можел да намери достатъчно добър актьор за ролята. „Бях започнал да се притеснявам. Ако не намерех перфектния Ланда, щях да спра филма. Дадох си още една седмица преди да дръпна щепсела. Тогава се появи Кристоф Валц, който очевидно беше правилният човек – можеше да прави всичко. Беше невероятен и ни върна филма”, спомня си Куентин Тарантино. Валц играе и в следващия филм на Тарантино – „Джанго без окови”, където героят му е несравнимо по-симпатичния д-р Кинг Шулц.

 

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

7 − 2 =