Съветник на Путин убит във Вашингтон

0
658
Лесин бе един от най-близките на Путин
Лесин бе един от най-близките на Путин
Лесин бе един от най-близките на Путин
Лесин бе един от най-близките на Путин

Руският министър на медиите в периода 1999-2004г. и съветник на президентите Путин и Медведев Михаил Юрьевич Лесин, който бе намерен мъртъв в хотелска стая във Вашингтон, е умрял от удари с тъп предмет в главата, съобщиха властите.

Лесин е имал и рани с тъп предмет по врата, тялото и крайниците, се казва в изявление на съдебния лекар във Вашингтон и вашингтонската полиция. По случая се води разследване.

NewsMedia припомня, че 57-годишния Лесин бе намерен мъртъв на 6 ноември в хотел „Дюпон съркъл“ във Вашингтон. Местната полиция тогава не установи нищо подозрително при разследването. В Москва приятели на бившия министър заявиха, че в последните години той е боледувал и са му били правени няколко операции. По първоначални данни се смяташе, че смъртта му е причинена от сърдечен пристъп.

Биография

Михаил Лесин бе руският министър по печата, електронните медии и масовите комуникации от юли 1999 до февруари 2004 г. През следващите 5 години Лесин е съветник на президентите Владимир Путин и Дмитрий Медведев. През 2013 г. става генерален директор и председател на управителния съвет на „Газпром медиа холдинг“, но подава оставка следващата година.

Русия

„Москва чака обяснения и официални данни от Вашингтон по разследването на смъртта на Михаил Лесин“, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, която добави, че е възможно руските компетентни органи да поискат от САЩ участие в разследването.

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

5 − five =