Сърбите пращат военни на границата ни

0
622

1
Сърбия командирова допълнителни военни сили по границата с България, тъй като има съмнения, че българските сили на реда не могат да се справят с охраната й. Западната ни съседка създава общи патрули на армията и полицията, за да предотврати влизането на нелегални мигранти, които идвали предимно от нашата страна, заяви премиерът Александър Вучич, цитиран от агенция „Ройтерс“. По думите му мнозинството от бежанците идват от Афганистан и Пакистан. „Сърбия не иска да се превърне в събирателен център“, оправдава действията ви Вучич.

Дни преди това в Унгария влезе в сила закон, който позволява на полицията да изтласква обратно нелегалните мигранти, задържани на по-малко от осем километра от границата.

Близо 100 000 души от Близкия изток, Азия и Африка са прекосили страната тази година по пътя си към Западна Европа.

Александър Вучич
Александър Вучич

От Министерството на вътрешните работи обясниха, че между 15 и 18 юли България е задържала 149 нелегални мигранти, като 129 са арестувани на границата със Сърбия.

„Сърбия няма повод за притеснение от гледна точка на сигурността, но не е коректно да се коментират действията по охрана на граница на съседна държава“. Това каза пред журналисти главният секретар на МВР  Георги Костов във връзка с решението на Сърбия да командирова допълнителни сили по граница.

 

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

six − 3 =