Служителите на Сметната палата имат привилегията да нe се бъркат с по 1.60 лв за билетче за градския транспорт, установи проверка на NewsMedia.

Само преди минути от Сметната палата бе пусната обществена поръчка за закупуване на 230 карти (отбелязани като приблизителен брой) за градския транспорт в София за 2017 година. От това става ясно, че служителите на институцията ще получат безплатни карти за всички линии, които ще бъдат закупени от работодателя им, с пряко договаряне, от Центъра за градска мобилност.

В графа „Прогнозна стойност на поръчката. Стойност, без да се включва ДДС“ е записано, че стойността на договарянето е 120 хил. лв., което означава, че с добавен данък тя би скочила на 144 хил. лв. В момента номиналната стойност на годишна карта за всички линии в София е 500 лв ако е неперсонализирана и 600 лв ако може да се прехвърля на друг човек. За 230 карти стойността е съответно 115 хиляди или 138 хиляди. Така освен, че цифрите са странни става ясно, че служителите на Сметната палата няма да я използват само, за да стигат до работа, но явно и ще могат да прехвърлят картата на свои близки.

От страницата на Центъра за градска мобилност пък е видно, че при закупуване на над 150 карти се получават 3% отстъпка.

Условията на пуснатата днес обществена поръчка от Сметната палата може да откриете ТУК.

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

nine + 8 =