Само в NewsMedia: Плащаме 16 млн за председателството ни на ЕС

Ремонтът на НДК ще бъде първият от построяването му
Ремонтът на НДК ще бъде първият от построяването му
Ремонтът на НДК ще бъде първият от построяването му
Ремонтът на НДК ще бъде първият от построяването му

Повече от 16 млн лв ще излезе ремонта на НДК за председателството на България на ЕС, показа проверка на NewsMedia. Днес бе пусната обществена поръчка, от която става ясно, че парите ще бъдат дадени за поставяне на нови луксозни настилки, първокачествени тоалетни, мивки и т.н, специални плочи, които да издържат бронирани лимузини и др.

Обществената поръчка е подписана от Мирослав Боршош, директор на НДК. Тя е с фиксирана интересна стойност 13 999 000 лв без ДДС или 16,8 млн лв с включен данък. Обоснована е като „Проектиране, преустройство и адаптация на основната сграда на НДК за нуждите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.“

Детайли

В поръчката подробно е посочено какви дейности и материали ще бъдат необходими за ремонта на сградата, която се води с основна дейност „Отдих, култура и религия“. Ще бъде поставян гранитогрес от най-висок клас,с размери най-малко 60 на 60 см. или луксозен мокет, като настилката трябва да покрие 11 400 квадрата. Още 14 000 квадрата ще бъдат покрити с различни видове мокети. Пред вход А6 ще трябва да се положи настилка,  „издържаща натоварване от бронирани лимузини и камиони (до 5 тона общо)“. Във входното фоайе ще се постави изтривалка с големина 13 квадрата. Ще се боядисват хиляди платна от гипсокартон и други материали, мраморът и гранитът ще се полира. От поръчката става ясно, че знамената на страните-членки на ЕС, които ще се веят пред НДК, ще са 8-метрови.

Вижте още: Депутатите се ремонтират за 23 милиона

Офертите на фирмите, които ще се включат в конкурса трябва да бъдат подадени до 26 август.

Освен НДК и резиденция „Бояна“ ще приюти председателството ни на ЕС. Очакванията са общо ремонти да излязат поне 40 млн лв.

 

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

15 − 14 =