Само в NewsMedia: Беър Грилс и синът на Клинт Истууд изяли българска змия

Двамата се впускат в приключения около река Искър

Двамата одират кожата на змията.
Двамата одират кожата на змията.

Беър Грилс и синът на прочутия режисьор Клинт Истууд – Скот, са убили и изяли змия в България. Всичко е заснето във филма „В дивата пустош” – Running Wild, откри NewsMedia.

В 6 епизод на 4 сезон на супер популярната поредица на „Дискавъри”, Едуард (Беър) Грилс и Скот Истууд се впускат в приключения в България. Снимките са правени основно в карстовия район около село Карлуково. Мястото е изключително атрактивно със своите уникални природни образования, в района е и прочутата пещера Проходна. Някъде там Грилс и Истууд се спускат в красива пещера. След като преминават през колония от прилепи се натъкват на змия, която Беър Грилс разпознава като rat snake. Грилс обяснява, че не е отровна, но може да убива, защото при ухапване може да вкара зараза в кръвта на жертвата. Той обаче предлага да я вземат и по-късно да я изядат. Грилс нарежда на сина на Клинт Истууд да я прибере жива в раницата си. Скот иска първо да го убият, но Беър Грилс му обяснява, че месото може да се развали. В крайна сметка прибират змията. По-късно я вадят и със сатър я обезглавяват. Двамата си поиграват с трупа. Също и с отсечената глава, която се опитва да ги захапе на няколко пъти. Впоследствие одират и изпичат змията на огън и хапват от нея. Приключенията им в епизода продължават. Двамата откриват и скорпион, когото стъпкват. В края на серията преплуват река Искър.

Главата хапе след отделянето й от тялото.
Главата хапе след отделянето й от тялото.

За неспециалистите не е ясно каква точно е rat snake. Така обаче обикновено се превежда смоковете. Изпратихме запитване до Министерство на околната среда и водите, на което очакваме отговор, какъв вид е обезглавената змия.

Разкритието ни за случващото се във във филма „В дивата пустош” – Running Wild, идва само дни, след избухването на грандиозния скандал с Беър Грилс. Той дойде след съобщение от Министерство на околната среда и водите, че управата на Национален парк „Рила” е съставила актове заради друг филм на Беър Грилс сниман у нас – „Планината Рила – България – В дивата пустош с Беър Грилс и Дерек Хъф“ (Rila mountain Running Wild with Bear Grylls). Глобите са за българското юридическо лице, отговаряло за гостуването на Беър Грилс. Причините бяха, че двамата плували във водите на рилско езеро и изяли жаба, въпреки че това са забранени действия на територията на национален парк. Впоследствие от „Дискавъри” излязоха със становище, в което се посочваше, че всяко действие на снимачния екип е съгласувано със служителите на парка.
Вместо търсен PR ефект, ведомството на министър Нено Димов бе подложено на унищожителни критики, че не брани горите от незаконна сеч и дюните от унищожаване, а се занимава да налага глоби за изядена жаба.

Скандалът обаче се разрасна и премина границите на България. NewsMedia установи, че CNN дори намира за коментар Клеър Бес, директор на британския клон на Международното общество за хуманност.
„Отново убийствата на животни от Беър Грилс са атакувани съвсем правилно”, заявява тя. И използва повода да поиска по-приемливи начини за поведение спрямо животните.

Филмът с Беър Грилс и Скот Истууд може да гледате ТУК.

Материалът на CNN за случилото се в Рила може да откриете ТУК.

 

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

4 × 5 =