Разпитват четворния убиец за още 7 трупа

11 станаха труповете в две семейни драми в Нови Искър

0
188
Смъртта на Горския породи много въпросителни.
Смъртта на Горския породи много въпросителни.

Георги Ранов, 25-годишният мъж, който днес бе заподозрян и задържан за убийството на четирима негови роднини, вероятно ще бъде разпитван и за миналогодишното зверско покушение в Нови Искър, при което загинаха седем души, научи NewsMedia.

Както стана ясно преди няколко часа, в дома им в Нови Искър са намерени убити цялото семейство Ранови. Това са бабата и дядото Асен и Славка, дъщеря им Ирена и малкото им внуче. По-големият внук Георги е арестуваният за ужасяващото престъпление. Според прокуратурата той е заклал с нож и брадва роднините си, а по-късно се е опитал да прикрие следите си и да излъже, че близките му са в Пловдив на погребение. По първоначални данни той преди това е изчистил част от кръвта и увил телата в одеяла, вероятно, за да ги скрие някъде.

Разследващите ще проверяват дали Георги Ранов знае нещо за касапницата през миналата година, заради възможността той да се е познавал с тогавашните жертви Неделчо Юнаков, тъщата му, сина му Георги, дъщеря му Нанси, приятелят й Боби и Кети Кюхова. Насоката е, че 20-годишният Георги Юнаков работел като санитар в местната лудница, а малко по-големият му адаш Георги Ранов от три години ходел на психиатрични прегледи. Трябва да се спомене, че и тогава, а и сега труповете на жертвите са местени. Не на последно място, сегашното убийство става в къща на ул. „Светлина“, а миналогодишното бе на ул „Лозянски дол“, като между двете къщи разстоянието не е голямо, макар да са разделени от р. Искър.

За извършител на миналогодишната касапница категорично бе посочен Росен Ангелов-Горския. Той по-късно бе открит мъртъв, а заключението бе самоубийство. С него жертвите станаха седем. Горския се водел издирван години наред, тъй като трябвало да излежава присъда, но по-късно стана ясно, че търсенето му е било по-скоро фиктивно. Интересно съвпадение е, че сегашното убийство е разкрито от екип на „Военна полиция“, а преди година тялото на Ангелов бе намерен също от военните ченгета.

Припомняме, че въпреки категоричното заключение на разследващите, че автор на миналогодишното убийство е Горския имаше много противоречия, които не намериха потвърждение. Считаше се, че майката е станала повод за касапницата, а в гениталиите на приятеля на дъщеря й бе стреляно, което ги озадачи. Преди дни стана ясна интересна подробност. тя е, че година след първата касапница не е готова експертизата, която да покаже дали именно от ботушите на Горския са останали следи в къщата на убитите. Познати на Росен Ангелов и до днес не вярват, че той е извършил шесторното убийство, а по-късно твърдяха, че и той е станал жертва на неизвестен килър.

Бившият съкилийник на Горския Марин Ташков бе един от съмняващите се в извършването на престъплението от Ангелов и твърдеше, че то е дело на двама човека. Ташков пространно разви тезата си в интервю за телевизия България Он Еър.

„Изобщо не е човекът, който е описан. Да, той е един човек с много силно произнесено его, човек, който счита, че светът се върти около него. Но това, което се разправя, всичките тези истории, че той бил в чуждестранния легион, че бил обучен човек, това са, извинявайте, това изобщо не отговаря на истината“, разказа тогава Ташков.

„Аз не че не вярвам, аз съм убеден. Изкарват го Рамбо, а този човек е на години. Този човек никога не е бил професионално трениран. И в цялата тази версия, ако ми разрешите, има – не пробойни, има направо огромни пропуски.

Той разви версията, че за шесторното убийство са били необходими поне двама души.

„Намерете човек, който разбира от оръжие. Най-малкото този 22 калибър са изстреляни над 30 гилзи. Това означава 4 пълнителя и половина. Един пълнител е 8 патрона. Кога този човек е убил кучето, кога е разстрелял останалите. Това местене на трупове, оставяне на джипа до кладенеца, тефтерчето… Това е все едно Хензел и Гретел – Гретел е хвърляла камъчета по пътя, за да може да се стигне до това нещо. Няма логика. Плюс това профилът на този човек е на беглец. Той е осъждан за съвсем други неща. Тука го изкараха едва ли не сериен убиец. Няма такова нещо. Много са пробойните в тезата на разследването“, коментира Ташков.

По думите му в разследването има много „странни неща“, като това да убиеш шест души от ревност. Росен Ангелов би бил възможен изпълнител на това престъпление, ако вечерта е бил със семейството, въоръжен, провокиран и в момент на афект.

„Тук са коренно различни нещата. Това убийство е подготвено. За мен специално и при тази динамика на престъплението, е имало поне двама души“, коментира тогава още бившият съкилийник на Ангелов.

Разследващият журналист Григор Лилов също постави буквално десетки обосновани въпроси към разследването, отговори, на които така и не бяха получени. Тезата му може да прочетете ТУК.

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

ten − eight =