Прокурори не пускат изнасилената Мария

0
1511
Жертвата на Боньо Фаса е на 18 години
Жертвата на Боньо Фаса е на 18 години
Жертвата на Боньо Фаса е на 18 години
Жертвата на Боньо Фаса е на 18 години

Мария Гиздева, която наръга в слабините извергът Богдан Стоянов – Боньо Фаса, докато той я изнасилва и бие в собствения си дом, гние в ареста, въпреки че е действала при неизбежна самоотбрана.

В отчаян опит да се защити невинното момиче е докопало ножа на душманина и е прорязала феморалната  му артерия, благодарение на което се е измъкнала изпод 120 кг му тяло. Цяла Стара Загора и редица групи във Фейсбук скочиха на крак и се обявиха в защита на отличната ученичка, бранила живота и честта си. Десетки юристи и общественици надигнаха глас срещу неправомерното задържане на момичето, като категорично заявиха, че това не е убийство, а самоотбрана.

Ужасяващата история изправя на нокти целия град. Жителите са на прага на граждански бунт в защита на „своето дете“, докато за наглия престъпник се носят легенди. От години Боньо Динев тероризира гражданите, а момичетата подмамва с манипулации и чужда помощ. През лятната ваканция Мария попада в полезрението на Фаса докато изкара пари за семейството си, работейки като  сервитьорка в заведение Life club.

Именно там похотливите очи на 62-годишния изпечен престъпник Богдан Стоянов попадат на нея. Рецидивистът е впечатлен от неземната хубост на момичето и веднага  След това той започва да фамилиарничи и да демонстрира бащинско отношение. Той печели доверието на наивното дете, след като я убеждава, че от година има проблеми със своята дъщеря, която е на нейната възраст и не иска да го погледне. Моли Мария да му помогне да си оправят взаимоотношенията и да ги сприятели. За да потвърди историята си, той я кани в дома си под претекст да покаже нейни снимки. Убеждава я в продължение на дни. Идва всеки ден в заведението, докато момичето накрая се съгласява да се отбие за 10 минути.

Арестуваха ученичка, убила изнасилвача си

Богдан Стоянов я изчаква на 25 вечерта да свърши работа и двамата заедно поемат към къщата на ужасите на ул. „Чая“ 44. Едва прекрачила прага на дома, момичето осъзнава, че е направило най-голямата грешка в живота си. Боньо Фаса завърта ключа и я блъска на земята. Извергът се нахвърля отгоре и й разкъсва дрехите. Красивата девойка крещи и прави неуспешни опити да го отблъсне. Докато той я бие и изнасилва, Мария се докопва до един от ножовете на касапина, който винаги носел със себе си. Атакува го на сляпо в слабините, докато я обладава. Фаса изкрещява и се отдръпва тутакси от жертвата. Тя използва момента и се втурва към входната врата.

Рецидивистът Боньо Фаса
Рецидивистът Боньо Фаса

„Тя не го е намушкала, а го е порязала, но на точното място. Тепърва медицинската експертиза ще доказва причината за смъртта, но най-вероятно момичето е срязало феморалната артерия, от която за две-три минути човек губи кръвта си“, твърди адвокат Димитров.

Часове по-късно, след като Мария осъзнава какво е извършила, отива сама в полицията. Прави пълни самопризнания, разказвайки до най-малка подробност нападението и последвалата самоотбрана. Според разследващите и психолозите, присъстващи на разпита, още тогава девойката е била в пълен шок. Въпреки окаяното й състояние тя е отведена моментално в следствения арест. На следващия ден под надзора на защитника й медици и правят редица изследвания. Въпреки очевидния факт, че Мария е жертва, криминалистите работят и по абсурдната версия за „умишлено хладнокръвно убийство“.

„Детето вече е инвалид за цял живот. То задължително трябва да излезе от ареста и да се предаде на грижите на екип от психолози, за да може да продължи живота си“ – категоричен е адвокатът на момичето.

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

nineteen + seventeen =