Първо в NewsMedia: Волгин се връща в ефир

Волгин вече се завърна със свое интервю за Майдана
Волгин вече се завърна със свое интервю за Майдана
Волгин вече се завърна със свое интервю за Майдана
Волгин вече се завърна със свое интервю за Майдана

Петър Волгин отново се завръща в ефира на Българското национално радио, научи NewsMedia. два независими източника потвърдиха, че предизвикалото множество скандали предаване „Деконструкция“ отново ще започва след новините в 12 в събота и ще продължава до 14 часа. 

През декември миналата година става ясно, че „Деконструкция“ е свалено от ефира на БНР с решение на Управителния съвет.

Свалянето дойде ден, след като стана ясно, че СЕМ е изпратил акт за административно нарушение и предупреждение за глоба до БНР заради липсата на плурализъм в коментарното предаване на Волгин.

Журналистът твърдеше, че решението за спирането на предаването му е продиктувано политически натиск върху ръководството на националното радио.

„Не се сърдя на хората там (в УС на БНР). Те си пазят постовете, а пазенето на постове минава през отстраняването на всеки, който не е удобен на властимащите. В медийния сектор нещата се развиват така – властта разпорежда на СЕМ какво да направи, СЕМ козирува и нарежда на БНР какво да направи, БНР козирува и изпълнява нарежданията“, написа Волгин  в профила си във Facebook.

За връщането на „Деконструкция“ се заговори още през миналата седмица, когато Волгин пусна свое интервю за предаването „12+3“. То бе с  Григорий Йоффе, който е председател на Обществената палата на република Крим.

Цялото интервю може да прочетете ТУК.

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

six + 4 =