Детска площадка в столичния квартал „Младост“ 1 ще бъде разрушена,  а на нейно място ще изникне… многоетажна сграда, научи NewsMedia.

Теренът, който вече е заграден, а на мястото са разположени фургони и щъкат работници, се намира на метри пред балконите на блок 19 и 21 на улица „Д-р Стоян Чомаков“, близо до Окръжна болница и до 118 СОУ.

В парцела попада една от малкото детски площадки в района. Част от катерушките са заградени. От информационната табела става ясно, че на мястото ще се строи общежитие за работници. Сградата ще бъде многоетажна, като в съобщението е посочено, че застроената площ ще бъде 169 квадрата, но разгънатата – повече от 880 квадрата.

След минути на мястото ще се проведе протест на жителите на „Младост“, които заплашват и с гражданско неподчинение, ако строежът върху детската площадка не бъде спрян незабавно. Живущите наоколо разказват, че оградите били поставени внезапно преди два дни, а на въпросите им какво ще се строи тук и дали ще се прави обновяване на детската площадка, работниците не отговаряли или се държали арогантно. Според местни, допреди време, във фирмата строител на общежитието съдружник е бил дългогодишен секретар на общината в „Младост“.

На мястото вече пристигат телевизии. Току-що пристигна и кметът на „Младост“ Цвета Авджиева, която не бе приета особено радушно от събралите се хора.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

dad

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

two × one =