Първо в NewsMedia: Режат спортни съоръжения в парка в „Младост“ 4

Заповедта на кмета на Младост е опреди минути и се изпълнява мигновенно

Катерушките бяха изрязани минути след заповедта.
Катерушките бяха изрязани минути след заповедта.

Спортни съоръжения на футболен терен, свободен за достъп от деца, ще бъдат изрязани след минути от фирма за скрап, научи NewsMedia. Игрището се намира в парка в столичния квартал „Младост“ 4.

В парк „Сухото дере“ под оксижена ще паднат съблекалнята за играчите и будката на охраната, които бяха изградени преди няколко години. Те са в лошо състояние, а преждевременно отстранената кметица на „Младост“ Десислава Иванчева имаше проект за реновирането им. Тя беше стартирала и процедура за възстановяване на целия парк, която обаче забуксува след махането й от поста.

Любопитното е, че заповедта за премахването на съоръженията, като опасни е от днес на обяд и е на временния кмет на района Румен Русев. Интересно е как толкова бързо са организирани нещата с фирмата, която да изреже всичко предписано. Вероятно причината е, че по същата заповед преди минути бяха изрязани детски катерушки в градинката до бл. 20, в който изтърпява домашен арест Десислава Иванчева. Бързането вероятно се е наложило заради страх от изтичане на информация. Именно при опит тази градинка да бъде застроена, преди време започнаха стихийни протести в района, а в крайна сметка техният инициатор Десислава Иванчева беше избрана за кмет. Тъй като и в момента на мястото се събират десетки хора, близки до сегашното управление се опитват да ги успокоят, че катерушките се махат, за да се изгради на тяхно място детска площадка. Интересно е обаче как това може да се случи, предвид факта, че теренът е частен. Още повече, че градинката не фигурира в обществената поръчка, която районната община стартира за реновиране на няколко детски площадки в „Младост“.
Преди време същите детски катерушки до бл. 20 бяха боядисани от децата на „Младост“ и родителите им. Случващото се изглежда тенденциозно на фона на новината, която NewsMedia съобщи преди няколко дни, а именно, че от другата страна на блока на Иванчева ще се строи неколкоетажна сграда.

За случващото се в „Младост“ можете да се информирате от ТУК. Очаквайте подробности, предвид голямата вероятност районът да бъде обхванат от нови стихийни протести.

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

one × three =