Първо в NewsMedia: Компютърджия прекоси България за ден с колело (видео)

Петков вече отмаря на морето
Петков вече отмаря на морето
Петков вече отмаря на морето
Петков вече отмаря на морето

Уникално постижение направи любителя велосипедист Пламен Петков, научи NewsMedia. В рамките на един ден той прекоси цяла България, като сутринта тръгна с байка си от София, а вечерта финишира в Поморие.

Петков засне видео от постижението си. На него се вижда как той лети по Подбалканския път. Петков споделя, че раницата му била тежка 7 килограма, а през последните 100 километра от 400-километровото трасе имало насрещен вятър.

Преходът

Ето какво написа към видеото си Пламен Петков, който работи като IT специалист към известна компания:

„Вземете си доза адреналин и гледки за душата в един от най-трудните преходи, които съм правил, от София до морето за 1 ден с колело, по подбалканския път с насрещен вятър в последните 100км. Прехода беше с дължина 400км, но по трудност го усетих, като 500, заради баирите и вятъра. Този път за разлика от миналите години, реших да мина маршрута, без да похарча нито 1 лев за ядене на вредни храни от магазините и затова си носих цялата храна в чантата, която тежеше цели 7кг. Разбира се яденето ми беше постно, без животински храни, ще го видите в клипа. Има много неща за разказване, имах си и неволи и хубави моменти, но най-добре да ги видите и усетите във видеото. Уважение за всички, които ценят природата на България и допринасят за нейното опазване (у) Да започваме….“, написа Петков.

В момента той отмаря в Поморие, където тества специален уред за подобряване на аеродинамиката на велосипеда.

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

one + 10 =