Опашка от желаещи да събират разделно

100 семейства се включиха в пилотния проект

0
45
Получаването на контейнери продължава.
Получаването на контейнери продължава.

Десетки хора се наредиха на опашка, за да получат безплатен комплект домашни контейнери за разделно събиране. 100 семейства бяха първите, които се включиха в пилотна инициатива на Столична община „Стимулиране на гражданското участие в процеса на рециклиране – Benefit-As-You-Save“.

Общо 300 домакинства от блоковете 150, 151, 152 и 160 от жк Надежда 1 ще тестват системата за разделно събиране и извозване на хранителни отпадъци от домакинствата в продължение на 12 месеца. Отпадъците ще бъдат извозвани до Инсталацията за био отпадъци на София. В близост до домовете, са изградени пет споделени ограждения с ограничен достъп до контейнерите за опаковки и био отпадъци, съобщиха от управата на столичния район „Надежда“.

Раздаването на комплекти контейнери продължава пред блок 152 в кв. „Надежда“, като получателите са информирани предварително.
Проект „Стимулиране на гражданското участие в процеса на рециклиране – Benefit-As-You-Save“ ще подпомогне Столична община в усилието й да стимулира гражданското участие в процеса по разделно събиране на отпадъците. Той се фокусира върху разработването на пилотна система за събиране на хранителни отпадъци и отпадъци от опаковки.

Целта е информацията, придобита в хода на проекта, да бъде използвана при формирането на бъдещи политики на Столична община, свързани с управлението на отпадъците.
Проектът се реализира по Програма за транснационално сътрудничество „Балкани – Средиземно море“ (2014 – 2020).

При въпроси, свързани с проекта, може да пишете на е-mail: bas@sofia.bg

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

13 − 7 =