Окончателно: Изхвърлят Русия, при следващ бой на Eвропейското

0
594
Безредиците започнаха из улиците на Марсилия
Безредиците започнаха из улиците на Марсилия
Безредиците започнаха из улиците на Марсилия
Безредиците започнаха из улиците на Марсилия

Националният отбор на Русия бе санкциониран от УЕФА с  „условна дисквалификация“ (suspended disqualification) от Евро 2016 година. От условна тази дисквалификация ще стане ефективна при повторен инцидент, предизвикан от руските фенове по време на всеки от оставащите мачове на отбора по време на първенството във Франция. Освен това руската федерация е глобена със 150 000 евро.

Санкцията е наложена заради безредиците, причинени от привържениците на „Сборная“ в рамките на стадиона по време на двубоя с Англия (1:1). Срещу Русия е повдигнато обвинение и заради расистки прояви на феновете на отбора, както и заради използваната от тях пиротехника по време на въпросния мач с „трите лъва“.

От Руската федерация обявиха, че няма да обжалват „условната дисквалификация“. Това означава, че при следващ инцидент и произтичащо от това наказание Русия автоматично ще излети от Евро 2016.

Утре „Сборная“ играе срещу Словакия на „Стад Пиер Мороа“ в Лил, а в четвъртък Англия се изправя срещу Уелс в „Битката за Британия“.

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

4 × one =