Облаци стоят зад мистерията на Бермудския триъгълник

0
904

2

Метеорологична аномалия под формата на непривични шестоъгълни облаци, създаващи ужасяващи въздушни бомби и ветрове от над 270 км/ч най- вероятно стоят зад мистерията на Бермудския триъгълник, установиха британски учени.

Според новите изследвания причинените от аномалията взривове имат силата да обръщат кораби във водата и дори да свалят самолети. През годините, без ясно определена и доказана причина в обсега на т.нар. Бермудския триъгълник в Северния Атлантически океан са изчезнали най – малко 75 самолета и стотици кораби. Сега обаче, има възможност това да се предотврати, като се проучат обстойно тези странно оформените облаци, смятат метеоролозите.

Те са на мнение, че ветровете, създадени от така наречените въздушни бомби са толкова мощни, че генерират силни вълни с височина над  13 метра.

1

„Тези видове шестоъгълни фигури над океана са формирани от това, което се нарича микровзривове, или взривове на въздуха, който слиза в долната част на облака и се удря в океана, което създава вълни толкова масивни, че започват да си взаимодействат една с друга“, заявява пред  „Мирър“ ученият Ранди Червени.  Д-р Стив Милър, сателитен метеоролог към Щатския университет в Колорадо добавя, че не е типично да има облаци с прави ръбове, защото в по-голямата част от времето те са случайно разпределени.

Най-малко 1000 живота са загубени в Бермудския триъгълник през последните 100 години, а средно четири самолета и 20 кораба изчезват всяка година.

 

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

4 − four =