Опорна точка: МВР следи за Георгиевски ленти

Публикуван на 4. 05. 2016г. - 11:08 от NewsMedia
Вече са раздадени повече от 100 млн Георгиевски ленти

Вече са раздадени повече от 100 млн Георгиевски ленти

Руската пропаганда в България се сдоби с нова опорна точка. Според нея, по нареждане на посланика на САЩ у нас, ще бъдат репресирани всички, които сложат т.нар. Георгиевски ленти за Деня на победата 9 май. 

„Американският посланик е заповядал на МВР да записва данните на всеки, който носи лентичка за деня на ПОБЕДАТА.
Изродите искат да се скрием от страх! НИКАКВО КРИЕНЕ! Американския посланик да се такова! НЕКА ЗНАЯТ ЧЕ СМЕ МИЛИОНИ! А американските мекерета да се махат!“

Това съобщение се появи в една от най-големите Фейсбук общности на родните русофили. Групата се казва „На всеки километър“ и в нея членуват над 40 000 човека. Сред тях се срещат имената на едни от най-отявлените русофили, които не крият симпатиите си към всичко руско и съветско, и демонстрират носталгични чувства към времето преди Перестройката.

NewsMedia установи, че няма никакви данни за странното репресивно отношение към онези, които сложат Георгиевска лентичка на гърдите си за 9 май. В групата обаче предупреждението се приема сериозно и по адрес на американския посланик се сипят купища вулгаризми. В същото време има страхотен интерес към Георгиевските ленти и десетки питат, от къде могат да си ги намерят. Веднага техни съмишленици отговарят, че ленти се раздават в Руското посолство и Руския културно-информационен център.

В групата цари истински ентусиазъм около тържествата за Деня на победата.

„БРАВО БЪЛГАРИ! БРАВО ПАТРИОТИ! ИЗПЪЛНИХТЕ МЕ С ГОРДОСТ…ЩЕ ИЗТРИЯ СЪЛЗИ ОТ УМИЛЕНИЕ ГОРДЕЯ СЕ, ЧЕ СЪМ ПОТОМКА НА СЛАВНИ БЪЛГАРИ!

Ленти се раздават дори в Танзания, Йордания и Конго

Ленти се раздават дори в Танзания, Йордания и Конго

АЗ НЕ СЪМ В РОДИНАТА,НО В ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА ЩЕ ЗАКИЧЯ ЧЕРВЕНА ЛЕНТА В ЗНАК НА СЪПРИЧАСТНОСТ! БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ РЪКА ЗА РЪКА ВЪВ ВЕКОВЕТЕ!“, пише под предупреждението Вяра Петрова Христова.

Акцията „Георгиевска лента“ взима наистина сериозни размери. От 2005 година, когато се провежда за първи път, досега в 73 държави са раздадени над 100 млн. Георгиевски ленти. С тях руснаци и техни приятели честват Деня на победата 9 май, като по този начин се загърбва честването на Деня на Европа. Стигна се дотам, че по време на Евромайдана в Украйна, привържениците на т.нар Антимайдана носеха именно Георгиевски ленти. От карта, публикувана на официалния сайт за тазгодишните чествания на Деня на победата 9may.ru става ясно, че ленти се раздават на всички континенти.

Аз съм във:

NewsMedia

Редактор в NewsMedia
Девизът на NewsMedia e НОВИНИ ОТВСЯКЪДЕ. Не защото искаме да отразяваме всичко, което може да бъде намерено в почти всеки сайт, а понеже се стараем всяка наша новина отвсякъде да бъде такава.
Аз съм във:

Вижте още:

Мнения

Оставете коментар. Авторът на коментара носи отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.