„Самият факт, че Георги Джевизов, станал известен още като Жоро Плъха има девет присъди и смелостта да продължава да краде, показва, че нещо в българската правораздавателна система не е в ред“, заяви д-р Румен Дачев пред БНР.

По думите на д-р Дачев, трябва да се променят законите, за да няма две тълкувания на едно и също нещо. Щом някой е влязъл в твоята къща с нож през нощта – няма за него човешки права, заяви той.

Дачев добави, че протестиращите ще искат от прокуратурата да прецизира обвинението срещу д-р Иван Димитров и то да не бъде за умишлено убийство.

По-рано през деня пред БНТ депутатът от „Обединени патриоти“ Александър Сиди заяви: „За пореден път в държавата се случва някой да извърши престъпление, да си излежи присъдата, но законът да не е успял да го превъзпита“.

Сиди уточни, че задържането на д-р Димитров е неправилно, защото по никакъв начин не може да се укрие и да извърши повторно престъпление, тъй като се чувства невинен.

Михаил Екимджиев, адвокат и специалист по човешко право, подкрепи думите на депутата и заяви, че задържането му под стража е рамките на 72 часа е чисто формално. Адвокат Екимджиев подкрепя искането да бъде разширена възможността за неизбежна самоотбрана.

В подкрепа на д-р Димитров беше организиран и протест в София. Пред сградата на съдебната палата в столицата над 200 души се обявиха в защита на пловдивчанина, защитил семейството си.

Припомняме, д-р Иван Димитров е началник на рентгеновото отделение в болницата в Пловдив. Той беше задържан за убийството на циганина Жоро Джевизов с прякор Плъха. Тялото на Джевизов беше открито върху капак на автомобил в близост до Областната администрация в Пловдив. До убийството на Джевизов се стига, след като той и още един мъж нахлуват посред нощ в дома на лекаря, докато той, съпругата му и двете им деца спят. След хватка и след като циганина успява да рани с нож Димитров, докторът го застрелва.

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

three × four =