Магарешки скандал в парламента

Публикуван на 4. 12. 2015г. - 8:40 от Кристина-Мария Александрова

Магаретата вече няма да са на почит„Животински скандал“ се разрази в Народното събрание.

Причината станаха дебатите по Закона за опазване на земеделските земи. Професор Иван Станков от АБВ предупреди, че сме нарушили някои европейски норми със законодателството си по темата и ЕК е започнала наказателна процедура срещу страната ни.

Големият проблем за държавата обаче се оказва, че собствениците на мери, пасища и ливади, които нямат животни, масово търсели магарета, за да си запазят правата по закона и да могат разчитат на държавна подкрепа. Затова и законодателят изключва магаретата от обхвата на закона.

Изведнъж магарета, катъри и мулета станаха най-търсените животни, за да може собственици на пасища, мери и ливади без животни да си ги защитят”, обясни от трибуната на Народното събрание земеделският министър Десислава Танева.

Не трябвало на магарета, мулета и катъри законотворците да дават предимство.

„Тези животни са за дребни стопани, които извършват домакински нужди по селата”, обясни тя.
Министърката получила редица обаждания, че масово се търсели магарета, за да може тези хора, които имат мери, пасища и ливади да си запазят правата.

Затова и се наложило законодателно да се изхвърлят тези животни, още повече, че не били доходоносни за земеделието.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пък се ядоса от акцента в дебата, а именно върху магаретата, мулетата и катърите. А какво се случва с българските говеда или овце?, попита той.

Кристина-Мария Александрова

Репортер в NewsMedia
Кристина-Мария Александрова е родена в Етрополе, но сега живее в София. Обича да чете, най-вече пътеписи за далечни страни. Казва, че обожава морето и лагерните огньове на плажа на Карадере са един от най-любимите й спомени.

Вижте още:

Мнения

3 коментара до момента.

  1. Лудия 04.12.2015 at 21:45 - Reply

    е нема такава тъпотия

  2. Ангел Бангел Чушката 06.01.2016 at 20:53 - Reply

    Нема кворум хахах

  3. Красимира 06.01.2016 at 20:53 - Reply

    Капацитетът им се изчерпва с подобни казуси.

Оставете коментар. Авторът на коментара носи отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.