Левскари се бият сами, пострадаха полицаи

Две ченгета в болница заради меле между София Запад и Ултрас Левски

Сред качулатите момчета са разпознати и ММА бойци.
Сред качулатите момчета са разпознати и ММА бойци.

Двама полицаи са ранени при масов бой между привърженици на „Левски”. Мелето е станало половин час преди началото на вчерашния футболен мач между столичните Левски и ЦСКА.

NewsMedia научи, че боят е избухнал заради сериозни търкания между фракциите на сините „Ултрас Левски” и най-радикалната „София Запад“. Голяма част от феновете са преминали през софийските улици в шествие, тръгнало от хипермаркет в квартал „Хаджи Димитър”. Когато достигнали стадион „Васил Левски” попаднали на засада и се разразил бой.
„При предприетите действия за овладяване на ситуацията са пострадали двама полицейски служители, по които били хвърлени предмети. Те са откарани в болница за оказване на медицинска помощ”, съобщиха от МВР.
Сред влезлите в схватката, въпреки че повечето младежи били с качулки, са разпознати и ММА бойци. Няколко от участниците в боя са арестувани, очаква се да бъдат задържани още от побойниците. Един от най-сериозно пострадалите е рап изпълнител от Бургас.

Именно разприте между двете фракции станаха причина привържениците от „Ултрас Левски” да заемат места в сектор „А” на националния стадион, а не в „Б”, където традиционно се събират най-отявлените фенове на отбора от „Подуяне”. Това даде повод на армейската публика да ги дразни и по време на мача, цесекарите издигнаха транспарант „Сектор „А” е за чичаци, не за ултрасчета без т*шаци”. За да не се повтори мелето със „София Запад” и след мача, „Ултрас Левски” са били задържани около час след края на срещата.

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

13 + fifteen =