Начало Свят Америка Клоунът от „То“ оживя и тероризира Щатите

Клоунът от „То“ оживя и тероризира Щатите

0
1182

1

Смразяващи кръвта появявания на клоуни, подобни на героя Пениуайз от романа на Стивън Кинг „То“ от 1986 г., са забелязани в Северна и Южна Каролина в САЩ, съобщава „Ройтерс“.

Всичко започва край град Грийнвил, Южна Каролина, преди месец, когато полицията започнала да получава сигнали за клоуни, които стоят самотни край пътища, дебнат край обществени перални, както и

подмамват деца в гората с лакомства и играчки.

Живеещият в град Бангор, щата Мейн, писател обяснява пред местния вестник, че самият той доста би се уплашил, ако забележи някой с бяло лице и яркочервени устни край дома си.

„Ако видя клоун, който дебне под отдалечен мост или да ми се появи от някоя шахта – със или без балони – аз също бих си изкарал акъла“, казва той пред вестника.

В повечето случаи полицията не е открила доказателства за твърденията на „очевидците“.

Полицията в Уинстън-Сейлъм, Северна Каролина, например е арестувала 24-годишен мъж, който твърди, че е подгонил подобен клоун в близката гора. Доказателства за казаното от него обаче нямало.

Героят Пениуайз от романа на Стивън Кинг е свръхестествено зло създание, което се появява веднъж на 27 години, за да убива деца. То може да изниква от всякакви места, без да оставя следи.

Историята за страховит клоун съществува и в реалния живот. В началото на 70-те години на ХХ век американецът

Джон Уейн Гейси

изтезавал, насилвал и убил над 30 млади мъже и тийнейджъри в район Куук, щата Илинойс. В своя квартал Гейси бил известен като заможен и добър човек, който често се обличал като клоун, за да забавлява децата на съседите си. След зловещите разкрития той става известен като Клоунът убиец.

Полицията е приканила към спокойствие, след като във вторник възрастен мъж от Грийнсбъро, Северна Каролина,

подгонил с мачете клоун,

който се е появявал от гората. Диспечер от спешния телефон 911 е успокоил мъжа и клоунът се е отървал без наранявания, казват от полицията.

Мнения

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

two × 1 =