Индийци засадиха 50 млн. дръвчета за ден

0
659

1Индийци засадиха близо 50 милиона дървета за 24 часа, с което буквално размазаха предишния рекорд от 847 275 посадени растения в съседен Пакистан през 2013 г. Целта обаче не е съревнование, а опазване на планетата.
Според Световната здравна организация (СЗО) шест от десетте града в света с най-замърсен въздух се намират в Индия. Там са и първите три в негативната класация – Делхи, Патна и Гвалиор. Така страната с второто най-голямо население в света – малко над 1.2 милиарда души се реши да се хване за работа в опит да се справи с проблема.

Доброволци

Над 800 000 доброволци подкрепиха усилията на държавата и взеха участие в националното засаждане на дървета на територията на цялата страна. Още преди месеци правителството обяви амбициозната цел да счупи световния рекорд на „Гинес“ за едновременно засаждане на дръвчета за период от 24 часа. Огромният интерес към събитието обаче надхвърли и най-смелите очаквания на администрацията на премиера Нарендра Моди. Инициативата беше финансирана главно от правителството, което обеща да отдели $6 милиарда за създаването на нови гори през следващите няколко години.

 

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

10 + 1 =