Столичният инспекторат започва проверки за паркирали автомобили в „Младост”. Ще бъдат санкционирани водачите на коли, спрели върху тротоари и зелени площи в столичния район, научи NewsMedia.

Чл. 178е. от Закона за движението по пътищата предвижда от 50 до 200 лв глоба за ”лице, което паркира пътно превозно средство в паркове, градини, детски площадки, площи, предназначени само за пешеходци, и на тротоари в населените места извън разрешените за това места”.

Недоволни жители на “Mладост” коментираха, че инвестиционната програма на Столична община е зациклила и не се инвестира в нови паркинги, а с презастрояването броят на колите се увеличава непрестанно. В същото време се глобяват шофьорите, а те дори да искат да не извършват нарушения няма къде да паркират.

През миналата седмица кметът на „Младост” Десислава Иванчева участва в пресконференция, на която отново акцентира именно върху казуса с големия брой коли и липсата на паркинги. Тя посочи, че проблемът се корени именно в постоянното застрояване с нови жилищни и офис сгради в района.

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

twenty − nine =