Хайки за паркиране върху тротоари в „Младост”

Публикуван на 6. 03. 2017г. - 4:37 от NewsMedia

1Столичният инспекторат започва проверки за паркирали автомобили в „Младост”. Ще бъдат санкционирани водачите на коли, спрели върху тротоари и зелени площи в столичния район, научи NewsMedia.

Чл. 178е. от Закона за движението по пътищата предвижда от 50 до 200 лв глоба за ”лице, което паркира пътно превозно средство в паркове, градини, детски площадки, площи, предназначени само за пешеходци, и на тротоари в населените места извън разрешените за това места”.

Недоволни жители на “Mладост” коментираха, че инвестиционната програма на Столична община е зациклила и не се инвестира в нови паркинги, а с презастрояването броят на колите се увеличава непрестанно. В същото време се глобяват шофьорите, а те дори да искат да не извършват нарушения няма къде да паркират.

През миналата седмица кметът на „Младост” Десислава Иванчева участва в пресконференция, на която отново акцентира именно върху казуса с големия брой коли и липсата на паркинги. Тя посочи, че проблемът се корени именно в постоянното застрояване с нови жилищни и офис сгради в района.

Аз съм във:

NewsMedia

Редактор в NewsMedia
Девизът на NewsMedia e НОВИНИ ОТВСЯКЪДЕ. Не защото искаме да отразяваме всичко, което може да бъде намерено в почти всеки сайт, а понеже се стараем всяка наша новина отвсякъде да бъде такава.
Аз съм във:

Вижте още:

Мнения

Оставете коментар. Авторът на коментара носи отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.