Хайки за билет от 1,60 лв.

Публикуван на 1. 06. 2016г. - 11:04 от Кристина-Мария Александрова
Ликът на Фандъкова се появи на колажи от банкноти

Ликът на Фандъкова се появи на колажи от банкноти

Контрольори масово са плъзнали из градския транспорт в София, за да проверяват за по-скъп билет от 1,60 лв., видя репортер на NewsMedia. Контроли проверяват пътниците в „Младост“, в центъра на столицата и на други места. 

Официално обаче от общината отричат за хайките.  Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков обяви пред БиТиВи, че ще се изчака с проверките.

Никакви по-специални мерки не се взимат предвид поскъпването на цените, увери той.
Герджиков обясни още, че в решението за вдигането на цената има изрична точка Центърът за градска мобилност в срок до месец да направи график за засилен и постоянен контрол по т. нар. рискови линии, за където има сигнали, че масово се пътува гратис и пътниците не се проверяват. По думите на общинаря това ще се случва и по линиите, които се движат в ромските квартали.

Кристина-Мария Александрова

Репортер в NewsMedia
Кристина-Мария Александрова е родена в Етрополе, но сега живее в София. Обича да чете, най-вече пътеписи за далечни страни. Казва, че обожава морето и лагерните огньове на плажа на Карадере са един от най-любимите й спомени.

Вижте още:

Мнения

Оставете коментар. Авторът на коментара носи отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.