Гръмнаха нелегален емигрант на българската граница

0
4554
Групата от 7 афганци минала границата при Пирот
Групата от 7 афганци минала границата при Пирот
Групата от 7 афганци минала границата при Пирот
Групата от 7 афганци минала границата при Пирот

Нелегален емигрант от Афганистан бе застрелян на сръбско-българската граница. Бежанецът бил минал браздата и влязъл в Сърбия. Там е повален с един изстрел от местен ловец.

Авджията на 49 години е застрелял афганеца между селата Славиня и Изатовци, окръг Пирот, разположени на 3-7 км от границата с България, предава сръбската национална телевизия РТС(Радио-телевизия Сърбия).

Телевизията цитира официално съобщение на Министерството на отбраната, в което се казва, че около 21,00 ч. местно време (22,00 ч. българско време) при обход на сръбско-българската граница бил чут изстрел в района между селата Славиня и Изатовци. На мястото на инцидента са били открити 6 мигранти от Афганистан и 4 местни ловци. От изстрела е пострадал 20-годишен афганистанец, който малко след това е починал. Ловецът, който е произвел изстрела е бил задържан за 48 часа. Води се разследване. Селата Славиня и Изатовци, Пиротски окръг се намират в непосредствена близост до българската граница и са част от Западните покрайнини. На българска територия най-близките села са Бърля, Комщица, Смолча, Губеш, Голеш и Станинци, в община Годеч.

NewsMedia припомня, че почти преди година граничарят Вълкан Хамбарлиев гръмна нелегален имигрант от Афганистан и на българо-гръцката граница.

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

twelve + 3 =