Героят Мария обсипана с награди

0
747
Мария получи първия си лаптоп
Мария получи първия си лаптоп
Мария получи първия си лаптоп

Английска фирма със седалище в София предлага да поеме безплатно подготовката по бъдещото обучение в Англия на 15-годишната Мария от Стара Загора. Фирмата се ангажира да проследи развитието на момичето до завършване на средното й образование, да я подготви по английски език и ако тя покаже интерес, да бъде записана в престижен английски университет. Писмо за намерението е изпратено до община Стара Загора, стана ясно на среща между кмета Живко Тодоров и ученичката от Спортното училище, която в края на миналата седмица спаси човешки живот и предотврати пътен инцидент.

За доблестната си постъпка момичето получи лаптоп, почетния знак на Стара Загора и грамота от кмета Живко Тодоров. На следващата сесия на Общинския съвет ще бъде гласувано Мария да получи и награда от местния парламент-стипендия, която да получава до завършване на училище и през годините на бъдещото й висше образование. Мария, която спаси живота на шофьор от градския транспорт в Стара Загора, ще пътува безплатно по всички линии, а по сметката й ще постъпят средства за завършването на шофьорски курс, обеща и директорът на общинското превозваческо дружество в Стара Загора Димитър Авджиев.

Златния си медал от последната Балканиада по лека атлетика за ветерани, провела се миналата година в Солун, подари на Мария зам.-кметът Красимира Чахова. Тя пожела бъдещи спортни успехи на момичето и сбъдване на мечтата й-да се реализира като помощник-треньор по плуване. Подаръци от община Стара Загора получи и приятелката на Мария-Яна, която също съдействала за бързата реакция на момичето.

„Мария извърши един истински подвиг и показа, че едно дете, което не е голямо на години, но голямо по душа и сърце, може да бъде пример за всички нас. Пример, че трябва да бъдем хора, да даваме от себе си. Благодаря на Мария от името на всички старозагорци и институции. Ние ще бъдем до нея и до всички деца, които имат нужда от нас. В днешно време тези хора са много, защото обществото ни е разделено по различни признаци и затова моят призив е да бъдем обединени и такива постъпки да ни насърчават към по-добро. Благодаря ти, Мария!“, каза кметът Живко Тодоров.

Видимо притеснена и развълнувана, спасителката от Стара Загора благодари на всички за оказаното й внимание и подаръци. Мария пожела единствено нейното училище да бъде по-близко до центъра на града и отново сподели, че иска да стане помощник-треньор, затова трябва да продължи с упорити тренировки.

Желаещите да помогнат за образованието на Мария могат да даряват средства по банков път в:
УниКредит Булбанк
София – клон „Калоян“ № 3
Получател: Фондация „Благотворител“
Основание: За Мария
IBAN: BG12 UNCR 7630 1076 5935 18
BIC: UNCRBGSF

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

17 − seven =