Ердоган: Народът иска смъртното наказание

0
603

1Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отново провокира критиците си с думите, че турският народ иска да бъде възстановено смъртното наказание и управляващите трябва да се вслушат в него.
Думите му са в отговор на председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, който вчера предупреди, че ако Турция върне смъртното наказание, процесът за присъединяване към Европейския съюз незабавно ще бъде прекратен.

В същото време Ердоган посочи, че Евросъюза не изпълнява обещанията си за финансова помощ за сирийските бежанци и обвини европейските правителства в непочтеност.

След осуетения опит за преврат първият мост, построен над Босфора в Истанбул се преименува на

Мост на мъчениците в памет на цивилните жертви.

В екслузивно интервю за германския телевизионен канал ARD президентът Ердоган отправи и тежки обвинения към Европейския съюз.

„Европейските правителства не са искрени“, оплака се той, допълвайки, че ЕС не е изпълнил дадените до този момент обещания.

За близо трите милиона бежанци от Сирия, които са на територията на Турция, правителството в Анкара е похарчило 12 млн. долара. Финансова помощ от Брюксел обаче не е дошла, а въпреки обещаните три милиарда евро до този момент ЕС е предоставил само символични суми, достигащи до два милиона евро.

„Ние държим на обещанията си. Но изпълняват ли ги европейците?“, пита риторично Ердоган, повдигайки едновременно с това въпроса за премахването на визовия режим за гражданите на Турция.

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

14 − 11 =