Докер взривил руския самолет над Синай

0
996
224 загинаха при взрива на самолета над Синай
224 загинаха при взрива на самолета над Синай
224 загинаха при взрива на самолета над Синай

Спецслужбите на Египет и Русия са установили личността на терориста, който е поставил бомбата в руския пътнически самолет А321, съобщи lifenews.ru. Машината рухна над Синай малко след излитането си от Египет на път за Москва. Групата, подготвила и осъществила терористичния акт е от шестима души, всички с близки връзки с членове на „Ислямска държава“. Сред тях е и непосредственият извършител, който е заложил бомбата. Това е човек, постъпил на работа в летището на Шарм-ел-Шейх малко преди свалянето на самолета.

При интервюто преди постъпване той е пожелал да работи като товарач на багажи. Точно това му и възложили – да пренася багажа с електрокар от сградата на летището до самолета на пистата. Вече бе установено, че взривното устройство е било поставено в багажното отделение на самолета, не е било в чанта, а в кутия от безалкохолна напитка.

Веднага след като качил бомбата на борда на самолета, терористът напуснал работното си място и летището и се скрил. След няколко дни напуснал и Египет, като последното му местонахождение било локализирано в Турция. Вероятно и останалите петима от групата са избягали заедно с него.

Катастрофата с руския А321 стана на 31 октомври в северната част на Синай. При нея загинаха 224 души, от които 217 пътници.

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

sixteen + sixteen =