Хулиганът Чуколов на пробация

0
607

123Депутатът от „Атака“ Десислав Чуколов изтърпява пробация от 25 март тази година. Това стана ясно на делото в СГС вчера, на което се обединиха двете му присъди пробация. Едната е за хулиганство и лека телесна повреда, извършени на 9 октомври 2015 г. пред клекшоп на ул. „Раковски“, а другото на 23 октомври 2015 г. когато заедно с лидера на „Атака“ Волен Сидеров нахлуха в залата на НАТФИЗ.

Двете присъди бяха обединени и Чуколов получи по-тежката от тях – 2 години пробация, което включва срещи с пробационен служител в продължение на същите две години, подписване 2 пъти седмично, регистрация по настоящ адрес и 25 процента удръжки от заплатата. СГП искаше наказанието да се увеличи с една трета, но според съдията в този му вид присъдата ще изпълни своите превъзпитателни функции. Извън залата Чуколов каза, че няма да обжалва.

„Когато започне да се приема Закона за съдебната власт ще бъда изключително активен, защото видях системата отвътре и отвън“, каза той.

Сидеров пък вече е с пет присъди за хулиганство. След дълги съдебни саги той най-накрая се призна по всичките си обвинения за вандалските си прояви, с които се сдоби през годините. Народният представител успешно сключи споразумения с прокуратурата и така се отърва с наказание пробация. Последното дело, на което той каза „виновен съм“, бе за скандала на летище Варна в началото на 2014 г., когато посегна на полицаи. Другите 4-и присъди са за инцидентите в Батак, нападението на журналист пред парламента, потрошаването на клекшоп в столицата и за нахлуванията му в НАТФИЗ. В продължение на 2 г. Волен ще трябва да се среща с пробационен служител, да плаща на държавата 25% удръжка от депутатската си заплата и да полага общественополезен труд.

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

4 × two =