Бразилец измества Домусчиев за покупката на „свраките”

Богаташът се целел в най-стария професионален футболен клуб

0
54
Британската сага, не е ясно как ще завърши.
Британската сага, не е ясно как ще завърши.

Бразилски богаташ вероятно ще успее да измести Кирил Домусиев за покупата на „Нотс Каунти”. Това е поредният епизод от сагата с британската инвестиция на Домусчиев.

Първо името на собственика на „Лудогорец” сензационно се появи в материал на „Нотингам поуст”. В него се посочваше, че шефът на КРИБ иска да купи „свраките”, както е прозвището на футболния „Нотс каунти”. Клубът е сложен на тезгяха от собственика му Алан Харди, който от известно време му търси купувач. Спортният редактор на вестника Лейг Къртис се позова на информации, без да разкрива източника им. Къртис припомня, че „Лудогорец” стига от аматьорските нива до Шампионската лига. Според изданието, състоянието на собственика на „Лудогорец“ е около 950 млн. долара и се дължи най-вече на фармацевтичната компания „Хювефарма“.

След първия материал, друг журналист от „Нотингам пост” Бари Купър пусна продължение. В него се казваше, че всъщност Домусчиев няма интерес към „Нотс Каунти”. В текста обаче се посочваше, че информацията идва изцяло от дописки в български онлайн издания. Купър обаче обикновено отразява нещата около другия клуб от града „Нотингам Форест” и във форумите запалянковците продължават да са сигурни, че интересът на Домусчиев към британския клуб е сериозен. Проблемът е, че от известно време се върти слухът, че „Нотс каунти” може да бъде купен от бразилец. Най-много се върти името на мултимилионера от Сао Паулу Луциано Хък. Той е натрупал богатството си от тв предавания и филми, но в последните години развива и политическа кариера и инвестира немалки суми в стартъпи. Счита се, че именно Хък може да следващият собственик на „Нотс Каунти”. Богаташът е приятел на звездата от близкото минало Кака. Преди години в Англия дори се тиражира новината, че Кака ще заиграе в „Нотс Каунти”, където тогава мениджър беше Свен Горан Йериксон.

Клубът е създаден още през 1862 година и е най-старият професионален футболен клуб в света. Играе с екипи от черно-бяло райе, което дава на играчите прозвището „свраките”. По-късно то е получено и от тима на Нюкасъл, който взима същата шарка. Известно е, че и отбора на Ювентус е заимствал екипите именно от „Нотс Каунти”. Сега обаче „Нотс каунти” е изключително закъсал и е на опашката на Втора дивизия на Англия. Тя е най-ниското ниво на професионалния футбол в страната и почти сигурно след оставащите 12 мача „Нотс каунти” за първи път ще стане аматьорски отбор. В  Нотингам усилено се коментира сагата около Домусчиев, Лусиано Хък и „Нотс Каунти”. Запалянковците смятат обаче, че наистина Хък ще бъде следващия собственик на „Нотс Каунти”. Коментират обаче клюката, че Домусчиев може да се насочи към „Болтън”, който също е закъсал и обявен за продан.

Материалите на „Нотингам поуст“ може да прочетете ТУК и ТУК.

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

eleven − nine =