Ботунец се готви за нов протест (видео)

Засега силите на реда държат квартала под контрол
Засега силите на реда държат квартала под контрол
Засега силите на реда държат квартала под контрол
Засега силите на реда държат квартала под контрол

Жителите на  столичния квартал „Ботунец” тази вечер тази вечер отново ще се съберат на протест. В квартала от вчера има засилено присъствие на полиция и Жандармерия.

„Протестът в Ботунец е мирен и в него участваха представители на много етнически групи“, заяви вчера кметът на район „Кремиковци” Ивайло Панев.

„Преди два дни е станал битов инцидент, при който ромско семейство е упражнило насилие върху българско семейство. Има пострадали. Този инцидент е породил ответна реакция в по-голямата част от жителите на квартала, които днес излязоха, за да изразят своя протест срещу това, което се случва”, каза Панев.

Той твърди, че в протеста участие са взели представители на всички етнически групи, които населяват квартала:

„Те не са една и две. Хората казаха: Ние от години живеем тук, разбираме се чудесно и едни такива неща са в състояние да разбият нашето съвместно съжителство, против сме да се случва и искаме виновните да си понесат справедливото наказание. Това беше същественото от протеста на хората”, коментира кметът на район „Кремиковци“.

По информация на bTV на 1 юни ромско семейство празнувало освобождаването на сина си от затвора. През нощта, когато шумът станал нетърпим, съседи направили забележка на ромите да намалят музиката. Хората, които направили забележката, били пребити. Пострадали са шестима души, от които 2 деца, и са откарани в болница. Момиче на 12 години е със счупени ребра.

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

16 − 8 =