Борисов нареди избори за кмет заради строежа в „Младост“

0
683

1„Ще направим така, че с президентските избори да се проведат частични местни избори за кмет на район „Младост”. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов за поисканата оставка на кмета на столичния квартал „Младост” заради плановете за застрояване на зелени площи.

„Разбрал съм се с ръководството на партията и изпълнителната комисия. За кв. „Младост” на София, от една спалня, която беше преди 10-15 години, в момента е един от най-хубавите квартали. Като се започне от прекарването на южната дъга до там, Бизнес центъра, метрото, санирани са всички училища и детски градини, трилентови булеварди там, където едва се минаваше. И всичко това, което сме направили, да даде на някой възможност да се възползва от това да каже, че било влошено качеството на живот. То стана един от най-хубавите квартали”, заяви премиерът.

Фандъкова спря строежа на скандалната градинка в „Младост“

Той обясни още, че е разпоредил кметът на този район да подава оставка и да се отиде на нови избори в „Младост”, защото правителството, Столична община и ГЕРБ като партия са направили толкова много за „Младост”, че не иска да чува за протести на хора, на които някой се опитал да им вземе зелената площ.

„Толкова паркове и градини се направиха в София, че просто не го заслужаваме и който го е допуснал, ще си понесе още днес отговорността”, каза още Бойко Борисов.

Част от катерушките на децата останаха зад оградите
Част от катерушките на децата останаха зад оградите

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

two × one =