Борисов иска арести на килъри

Публикуван на 12. 01. 2016г. - 10:28 от Кристина-Мария Александрова
Борисов във военната база

Борисов във военната база

Премиерът Бойко Борисов заяви, че повече се тревожи за битите пенсионери от пазаржишките села и от неспокойствието на хората от квартал „Овча купел” отколкото от това, че все още не е разкрито убийството на собственика на модна къща „Агресия”.

Пред журналисти в авиобаза „Граф Игнатиево”, където наблюдава полет на МиГ 29 с полски двигател, Бойко Борисов коментира исканата от Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) оставка на вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Премиерът Борисов заяви, че е поставил срок до утре на обяд да има задържани и обвинени по случаите на насилие в пазарджишко, а по случая „Овча купел” и тревогите на живущите там е поискал да се изпратят повече жандармерия и патрули.

„Виждам, че има хора, които са разтревожени“, каза премиерът Борисов.

Той отхвърли критиките към Румяна Бъчварова с обяснението, че тя не разкрива убийства, а има професионално ръководство и хиляди служители на МВР, които правят това.

„И те повече от всички искат да бъдат разкрити тези убийства и ще ги разкрият”, гарантира Бойко Борисов.

Премиерът обясни, че вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова е имала планирано посещение в Китай, което е било отлагано няколко пъти.

Освен това Борисов изрази надежда „колегите от КРИБ” да бъдат по-умерени в оценките и исканията си, защото „по тази логика 2-3 убийства могат да свалят всяко правителство, всеки министър и дават огромен шанс на криминалната престъпност да клати държавата, когато си пожелае“.

Поръчковите убийства стават по думите на Борисов във всички държави и България не е изключение. Той напомни на журналистите, че и те са наясно с това – „най-малкото гледат сериала „От местопрестъплението – Маями”.

„Така че от Тайланд да не ми дават съвети“, заяви Борисов с намек явно за това, че председателя на КРИБ Домусчиев е на почивка в момента в екзотична страна.

Кристина-Мария Александрова

Репортер в NewsMedia
Кристина-Мария Александрова е родена в Етрополе, но сега живее в София. Обича да чете, най-вече пътеписи за далечни страни. Казва, че обожава морето и лагерните огньове на плажа на Карадере са един от най-любимите й спомени.

Вижте още:

Мнения

Оставете коментар. Авторът на коментара носи отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.