Борисов иска арести на килъри

Борисов във военната база
Борисов във военната база
Борисов във военната база

Премиерът Бойко Борисов заяви, че повече се тревожи за битите пенсионери от пазаржишките села и от неспокойствието на хората от квартал „Овча купел” отколкото от това, че все още не е разкрито убийството на собственика на модна къща „Агресия”.

Пред журналисти в авиобаза „Граф Игнатиево”, където наблюдава полет на МиГ 29 с полски двигател, Бойко Борисов коментира исканата от Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) оставка на вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Премиерът Борисов заяви, че е поставил срок до утре на обяд да има задържани и обвинени по случаите на насилие в пазарджишко, а по случая „Овча купел” и тревогите на живущите там е поискал да се изпратят повече жандармерия и патрули.

„Виждам, че има хора, които са разтревожени“, каза премиерът Борисов.

Той отхвърли критиките към Румяна Бъчварова с обяснението, че тя не разкрива убийства, а има професионално ръководство и хиляди служители на МВР, които правят това.

„И те повече от всички искат да бъдат разкрити тези убийства и ще ги разкрият”, гарантира Бойко Борисов.

Премиерът обясни, че вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова е имала планирано посещение в Китай, което е било отлагано няколко пъти.

Освен това Борисов изрази надежда „колегите от КРИБ” да бъдат по-умерени в оценките и исканията си, защото „по тази логика 2-3 убийства могат да свалят всяко правителство, всеки министър и дават огромен шанс на криминалната престъпност да клати държавата, когато си пожелае“.

Поръчковите убийства стават по думите на Борисов във всички държави и България не е изключение. Той напомни на журналистите, че и те са наясно с това – „най-малкото гледат сериала „От местопрестъплението – Маями”.

„Така че от Тайланд да не ми дават съвети“, заяви Борисов с намек явно за това, че председателя на КРИБ Домусчиев е на почивка в момента в екзотична страна.

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

18 − 2 =