Араби насилили десетки жени в Берлин (видео)

Карнавалът на културите е един от най-големите фестивали в Берлин
Карнавалът на културите е един от най-големите фестивали в Берлин

Араби с произход Тунис, Мароко, Алжир и Либия са атакували жени в Берлин. Най-малко осем дами са станали жертви на сексуално насилие по време на тазгодишния Карнавал на културите, който се проведе във федералната столица на Германия от 13 до 16 май, съобщава регионалният вестник Der Donaukurier. На феста се празнува именно мултикултурния облик на града.

Полицията, която даде публичност на нападенията едва сега, информира за общо 12 заподозрени. Срещу седем от тях е издадена заповед за задържане. Говорителят на органите на реда Томас Нойендорф изрази опасения, че броят на жертвите в действителност е много по-голям.

Първият от серията подобни инциденти стана известен в неделя, след като случаен минувач става свидетел как група мъже насилват две жени. Той заснема престъплението и сигнализира в полицията. След намесата й става ясно, че жертвите са на възраст от 14 г. и 17 г.

Вижте още: Емигрант признава изнасилване (видео)

Заповед за арест не е била издадена, но силите на реда разкриха, че двама от нападателите са били с турско гражданство; имало е и германец с имигрантски произход. „Искахме да предотвратим широко разпространените в социалните медии слухове, че сред извършителите има бежанци. Трябва да е ясно, че заподозрените са израснали в Берлин“, подчерта Нойендорф.

Но седем от предполагаемите нападатели, срещу които вече има издадена заповед за арест, са чужденци: трима тунизийци, двама мароканци, един алжирец и един либиец, сочат данните на полицията. Още най-малко четирима души се издирват във връзка с инцидентите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

19 − five =