Атаката срещу ЦСКА продължава по всички фронтове. Отново в играта бе включена и УЕФА.

Преди малко в голям спортен сайт, който показва тенденциозно отношение към отбора от „Борисовата градина“, се появи дописка, съобщаваща, че УЕФА е махнала от официалната страница емблемата и историята от тима, който днес ще се изправи срещу Славия. Освен това според федерацията у нас имало две ЦСКА.

Проверка на NewsMedia показа, какъв точно всъщност е казусът.

На сайта на УЕФА е показана програмата на клубовете. Срещу отбора, който днес се изправя срещу Славия, на 6 август срещу „Верея“, а на 11-ти срещу „Нефтохимик“ си стои емблемата с трите звезди. Цялата история на тима си стои в раздела за същия отбор. Вероятно поради техническа грешка емблемата е изчезнала само от профила на ЦСКА, където също са посочени предстоящите мачове. Прави впечатление, че днешната среща там не е посочена, а само следващите две. В общия профил е цялата с трите звезди над основната (както тук в текста), а в програмата за мачовете е само емблемата в кръгчето (както на снимката в анонса към материала в NewsMedia.

Вижда се, че УЕФА не вижда два отбора с това име в България, а нарича ЦСКА по различни начини. Разделът за тима е под заглавие ПФК ЦСКА София. В отборите от Първа лига пък фигурира ПФК ЦСКА-София, а при програмата с мачовете ЦСКА София.

Предполага се, че проблемът с емблемите и имената на ЦСКА ще бъде уреден, след писмо от „Борисовата градина“ до УЕФА, но това вероятно ще стане едва, след като управата на армейците купи на търг емблемата на клуба от НАП.

Различия

Припомняме, че само преди ден УЕФА показа, че смята Литекс и ЦСКА са два съвсем различни отбора. От централата отказаха на ЦСКА да участва в младежката Шампионска лига, тъй като квотата е спечелена от „Литекс“. От там обясниха, че отборът в Първа лига е съвсем различен и за участие бе поканен „Левски“.

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

fifteen + eight =