Армията спасява семейството на пилот, останал без дом

Капитан Димитров очаква третото си дете след броени дни

0
54
Къщата на семейството е почти изцяло унищожена.
Къщата на семейството е почти изцяло унищожена.

Цялата Българска армия се включи в кампания за подпомагане на военния пилот капитан Петър Димитров. Офицерът-изтребител от авиобаза „Граф Игнатиево” остана без дом, заедно с многодетното си семейство.

Къщата на фамилията в село Брестник е била унищожена в пожар преди няколко дни. Младото семейство има две малки деца – дъщеря на 10 г., момиченце на 1,5 г. и очаква раждането на третото си дете всеки момент. Освен личните си документи двамата родители не са успели да спасят нищо от вещите в горящата къща.

В момента се случва нещо невиждано от години. В дарителската кампания за подпомагане на семейството се включват стотици хора – от редови военнослужещи до министъра на отбраната. В момента се извършва ремонт на ведомствено жилище в района на авиобазата, за да може утре многодетното семейство да се настани.

Министeрство на отбраната се събра на спешна комисия, за да бъде отпуснато ведомственото жилище на изпадналото в беда семейство. От ведомството се обръща с призив към всички граждани да се включат в дарителската кампания в помощ на семейство Димитрови.

Финансовите средства могат да бъдат изпращани в следната банкова сметка в Уникредит Булбанк на името на Константина Емилова Димитрова::
IBAN: BG05UNCR70001520697983
BIC UNCRBGSF

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

two + 16 =