3000 кокошки се съюзиха и убиха лисица

Трупът на хищника открит накълван до неузнаваемост

Убита лисица
Лисица виси провесена на столичен балкон.

Кокошки успяха да убият лисица, влязла във ферма, за да яде пилета. Уникалната случка е факт, след като 3000 от пернатите се обединили и накълвали хищника до смърт.

Лисицата е открита мъртва в ъгъла на помещение, в което живеят 3000 носачки. В четвъртък сутринта, на трупа, накълван до неузнаваемост се натъкнал Паскал Даниел, директор на фермата Грос-Чене в Бретан, Франция.

Опитни бранители

„Лисицата е млада, на 5 или 5 месеца, дълга около 60 см. Тя не изглежда болна, със сигурност няма и краста”, коментира  Даниел. Според Паскал Даниел кокошките са се научили да действат в синхрон, защото живеят заедно от юли миналата година. Освен това вероятно лисицата, която е неопитна се е уплашила от неочакваното нападение и не е успяла да се защити.

Във фермата има и 6000 пилета, заради което инциденти с хищници не липсвали. За първи път обаче нападателят се оказва победен от живеещите кокошки-носачки.

В България

Лисицата виси на простор насред столицата.

Друга лисица, този път в България също нямаше никакъв късмет, видя NewsMedia. Тя бе отстреляна от ловец и както се вижда от снимките – просната на простора на балкон в столичния квартал „Младост“.

Още за случаят с лисицата и кокошките във Франция, може да прочетете ТУК.

Мнения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашия коментар
Моля, напишете Вашето име

three × four =